HOTELL fem rum och kök ligger vilande - vi återkommer så snart vi öppnat verksamheten igen....
Search
Close this search box.

Kanske bygga en utedusch?

Utomhusduschar är en populär funktion i trädgårdar, på terrasser och runt pooler som ger en bekväm och härlig duschupplevelse utomhus.

En utomhusdusch kan användas för att skölja av sig efter en dag på stranden eller poolen eller helt enkelt för att kyla ner sig en varm sommardag.

Det finns många olika typer av utomhusduschar att välja mellan, från enkla och budgetvänliga modeller till mer påkostade och lyxiga alternativ.

De flesta utomhusduschar är tillverkade av material som är tåliga mot vatten och väderförhållanden såsom rostfritt stål, aluminium, trä eller plast.

När du väljer din utomhusdusch är det viktigt att tänka på vilken typ av material som passar din trädgård eller utomhusmiljö bäst och även om du vill ha en fast eller portabel dusch.

En vanlig funktion på många utomhusduschar är möjligheten att reglera temperaturen på vattnet.

Detta kan vara en viktig faktor att tänka på när du väljer din utomhusdusch,särskilt om du vill använda den under kyligare väderförhållanden eller om du vill ha en mer konstant vattentemperatur.

Vissa utomhusduschar har också en inbyggd avstängningsventil för att spara vatten och energi.

Utomhusduschar kan också vara ett dekorativt inslag i din trädgård eller uteplats, och det finns en mängd olika designer och stilar att välja mellan.

Det kan vara en enkel duschstång som monteras på en vägg eller ett mer påkostat alternativ med flera duschhuvuden och en större design som blir en del av trädgårdens utformning.

Utöver att vara praktiska och dekorativa kan utomhusduschar också ha en positiv inverkan på miljön, särskilt om du använder regnvatten eller återvunnet vatten för att duscha med.

Det är också ett enkelt sätt att spara vatten eftersom du inte behöver använda lika mycket vatten som du skulle göra med en traditionell inomhusdusch.

Sammanfattningsvis kan en utomhusdusch vara en fantastisk tillskott till din trädgård eller uteplats, oavsett om du vill ha den för avkoppling eller för att praktiskt tvätta av dig själv efter en dag på stranden eller vid poolen.

Det finns en mängd olika designalternativ och funktioner att välja mellan och du kan anpassa din utomhusdusch till din personliga smak och behov.

Bygg din utedusch

En utedusch är en fantastisk och mysig komplement till din pool eller spa! Tänk dig att ha barnkalas med pool och 20 barn i 10-årsåldern. Vill du ha dem och allt deras poolvatten i ditt hus?

Vill du att barnen ska lämna oduschade till sina föräldrar? Eller vad sägs om ett poolparty med vuxna istället?  Med en utedusch slipper du dra in allt det vattnet i ditt hus och du har en “one-stop-shop” för allt nöje.

Denna kund valde att bygga sin utedusch i sin trädgård med hjälp av vår design och bygginstruktion.

Placeringen blev perfekt mitt bland växtligheten och fundamentet bestod av en gjuten platta med nedgrävda plintar för att hålla stommen på plats.

Projektet tog bara två dagar med torktid för betongen. För att få varmt och kallt vatten drogs vatten från uteköket som redan hade rinnande vatten och vanliga nedgrävda armerade trädgårdsslangar från Biltema användes för att koppla ihop allt.

Ingen avloppslösning behövdes då marken består av 98% sjösand.

Stommen och väggarna för uteduschen byggdes med tryckimpregnerat 45mm x 45mm trä från Byggmax. En vanlig Olskär-kökskran från Ikea användes som blandare och anslöts till ett billigt duschkit från Lidl.

Kostnaden för alltsammans var under 2000 kronor och resultatet blev en fantastisk utedusch som hela familjen kunde njuta av under sommaren.

Det är oslagbart att duscha på morgonen efter att dopp i sin pool med fåglarnas kvitter som bakgrundsmusik!

Comments are closed.