HOTELL fem rum och kök ligger vilande - vi återkommer så snart vi öppnat verksamheten igen....
Search
Close this search box.

Hotellrum i Malexander

lika billigt som vandrarhem!

Visste du att vi har 8,9 poäng på Booking.com? Det är vi stolta över!

 PS. Dina husdjur ber vi att ni lämnar hemma – dem tar vi tyvärr inte emot.

Våra dubbelrum

Sovkomforten är erkänt god – en del av våra gäster har knappt vaknat till frukost! Varje rum har generöst tilltagna badrum med egen dusch och toalett – och visst är det skönt att slippa dela badrum med andra. I tre av rummen finns dubbelsängar (160 cm), i de två övriga finns två enkelsängar (80 cm).

Det största rummet har även balkong som vetter åt väster – här kan du sitta och njuta av solnedgången! Från varje rum ser man lummig grönska, från en del ser man kyrkan eller Gatstugan, Malexanders äldsta hus.

Ät en god middag, njut av en kall öl eller ett glas vin och strosa runt i de vackra omgivningarna. Upplev tystnaden och lugnet, och få en god natts sömn. Njut av en härlig frukost, kanske i morgonsolen ute på verandan, och känn hur utvilad du är.

Pris inklusive frukost:
Dubbelrum  900 kr/natt

Husdjur tar vi tyvärr inte emot!

Omgivningar

Vill du gå i skogen eller kanske gå och titta på de gamla husen i kyrkbyn? Vi ger gärna tips om bra promenadvägar!

Ta en promenad ner till hembygdsgården Södra Sand och blicka ut över klarvattensjön Sommen. Har du tur kan du se ångbåten SS Boxholm II komma stävande (sommartid!). Du kanske rentav vill prova på att åka en tur, och förundras över hur tyst det är att åka ångbåt? Torsdagar kan du ta en tvåtimmarstur och på fredagar går den s k “Torgturen” till Tranås.

Sätt dig på bryggkanten och meta (fiskekort finns att köpa), kanske inte bara för att få fisk utan för att känna lugnet. Här hittar du abborre och gädda, sik, röding och ål för att nämna några sorter. Vattnet är så klart att du kan dricka det direkt från sjön!

Upplev lugnet och våra vackra omgivningar. Skogen ligger nära – med vandringsleder eller bara stigar och vägar. Smultron och blåbär, lingon och svamp finns (oftast!) i mängder, det gäller bara att hitta dem…!.


Plocka en bukett härliga sommarblomster och NJUT….

Det här visste du inte om våra nycklar!

Ni kanske tror att våra nycklar lever ett torftigt liv? Inget kunde vara mer fel, hör här bara….!

Zoo, till exempel, var på vippen att få flyga till New York 2006, men blev i sista stund hämtad på Arlanda. Tack till Stig och Irene!

PimPim följde med till Berlin sommaren 2007. Där fick den hemlängtan efter fem dagar och lyckades få lift med en hamburgare som var på besök hos berlinaren. Hamburgaren var otroligt nog på väg till …..jodå, just det, Malexander! 

Kexchoklad fattade tycke för en dam och försökte smita med till västkusten sommaren 2009, men kom lyckligtvis inte längre än till Tranås. Vilken tur!

Fruxo tillbringade en augustivecka 2009 i en jackficka i Köpenhamn för att sedan hamna i Groeningen i Holland. Där blev den i september nedbäddat i ett vadderat kuvert och fick kuska runt landet tills den i början av oktober äntligen kom hem. Vad den gjorde under mellantiden är det ingen som vet, allra minst holländska och svenska postverket!

Nyckeln till P-rummet har hittills lyckats hålla sig hemma, men man vet aldrig….

TACK
för att du lämnar in nyckeln
till oss innan du åker!

Comments are closed.